Σελίδες

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Pilates- Ιδανικός τρόπος εκγύμνασης

ΠΙΛΑΤΕΣ
Τι είναι;  Μπορώ να το κάνω; Τι απαιτείτε;Το πιλάτες είναι μια εύκολη μορφή άσκησης για όλους!
Είναι ένα σύστημα ασκήσεων με βάση τις διατάσεις και την ενδυνάμωση του σκελετικού συστήματος. Είναι μια υγιής και ασφαλής μέθοδος που δυναμώνει, μακραίνει και δημιουργεί ένα λυγερό σώμα.
Ας το πάρουμε όμως απ την αρχή!
Δημιουργός του πριν απο περίπου έναν αιώνα ο Τζόζεφ Πιλάτες ένας φιλάσθενος νεαρός από τη Γερμανία, ο οποίος με τη στήριξη και παρότρυνση της μητέρας του έγινε γυμναστής και γνώστης πολεμικών τεχνών. Μετά από πολλές περιπέτειες και μέσα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ως αιχμάλωτος γύμναζε τους συγκρατούμενούς του με δικές του ασκήσεις οι οποίες βασίζονταν στις διατάσεις , στη σωστή χρήση της αναπνοής και σε βοηθητικά μέσα για να μην καταπονούνται όσοι είχαν προβλήματα υγείας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να επιζήσουν οι κρατούμενοι του στρατοπέδου που ήταν ο Πιλάτες - σε αντίθεση με τα άλλα στρατόπεδα- ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Μαζί με τη γυναίκα του, νοσηλεύτρια, μοιράζονταν το ίδιο πάθος για την υγεία και την άσκηση και έτσι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία ανοίξανε το δικό τους στούντιο στην Αμερική το 1926.
Απέκτησε γρήγορα φήμη χάρη στα θεαματικά αποτελέσματα που είχε σε χορευτές πελάτες για την ευλυγισία, τη γράμμωση χωρίς υπερβολικά φουσκώματα και την ευεξία.
Σήμερα, η μέθοδος Πιλάτες είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο με εμπλουτισμένες ασκήσεις και σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και go for it!
Αν και μεταξύ μας...less is more.
Καλή άσκηση λοιπόν!
Νους υγιής εν Σώματι υγιή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου